SCMS 2017

20170324_165221Nyss hemkommen från Society for Cinema and Media Studies årliga konferens. I år var det i Chicago. SCMS är den stora amerikanska film- och medievetarföreningen och konferensen är gigantisk, även om de hade bantat programmet något sedan förra året. För att något så när styra upp bland alla olika intresseinriktningar finns det vad som kallas ”scholarly interest groups”. Själv är jag med i och engagerad i två sådana, Scandinavian SIG och Adult Film History SIG. I år presenterade jag på en panel som var sponsrad av Scandinavian SIG, ett paper om ”Documentary Elsewheres by Mai Zetterling” som handlade om tre Mai Zetterling-dokumentärer, The Prosperity Race, ”The Strongest ur Visions of Eight, och Of Seals and Men. Vi var på 80:e våningen i det som heter the Aon Center och just den dagen vi presenterade var det regnigt så att utsikten ut genom fönstren var bara en grå molndimma, men dagen före tog jag ovanstående bild på Lake Michigan från 80:e våningen.

I övrigt gick jag mest på paneler som var sponsrade av Adult Film History SIG. Det roligaste med SCMS är alla människor man träffar, både kolleger som man har känt länge men som man bara träffar på den här konferensen och helt nya. I år mötte jag till exempel författaren till Reframing Bodies som jag och mina medarbetare på LNU har läst och använder oss av, Roger Hallas, men också Whitney Strub vars senaste alster, Porno Chic and the Sex Wars, ligger nyinköpt på mitt skrivbord.

Den allra mest narcissistiska (och lite fåniga) kicken var dock att se min egen bok på Intellects bord på bokutställningen, där de akademiska förlagen visar upp de senaste årens utgivning. 20170325_150725

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s